Chrzanowy serek kanapkowy
Dziś padnie przepis na załącznik do blinów opisanych poprzednio. Wiadomo, nie samym kawiorem i śmietaną człowiek żyje, coś pożywnego i zdrowego też musi wciągnąć. Wybór padł na serek kanapkowy z dominującą nutą chrzanową.
Aby otrzymać bohatera dzisiejszego odcinka potrzebujemy:
Składniki:
- biały ser (my używamy dostępnego w sieci Netto Emilki twarogowy chudy)
- słuszna łyżka chrzanu tartego (wg. uznania i preferencji, zalecam dodawanie stopniowo, aby nie przesadzić z ostrością)
- ząbek czosnku
- zielona pietruszka
- przyprawy: sól, pieprz, co komu w duszy gra.
Przygotowanie:
Serek mieszamy z chrzanem, dodajemy poszatkowaną natkę, starty lub przeprasowany ząbek czosnku, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wuala!
Bon apetit!
ciekawe jak smakuje ten Twój serek :) Almette nie bardzo mi smakuje ale może taki własnej roboty? co myślisz?
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem samoróby są lepsze. Przede wszystkim sama kontrolujesz ilość składników i możesz zrobić taki jak Tobie smakuje (mniej lub bardziej ostry).
UsuńNajlepsze w takim domowy serku jest to, że ogranicza nas tylko nasza kreatywność i zawartość lodówki.
OdpowiedzUsuńPolecam również serek z posiekanymi suszonymi pomidorami i bazylią.
Chrzanowy lubię, czosnkowy również.
OdpowiedzUsuńNigdy nie łączyłam obu tych dodatków w jednym serku.
Czas to zmienić:)