Serek wiejski w wersji de lux
Dziś niezwykle łatwo, zdrowo i dietetycznie. Ale także smacznie i z lekką nutą luksusu, choć to zwykły serek wiejski (tak nielubiany przez Jamiego Oliviera).
Serek wiejski de lux
Składniki:
250 g serka wiejskiego
30 g wędzonego łososia
20 g wędzonej makreli
szczypior, czerwona cebula
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Z makreli wybierz dokładnie ości i rozdrobnij ją w palcach. Łososia pokrój na niewielkie kawałki. Szczypior umyj i posiekaj (dodaj do smaku, tyle ile lubisz), cebulę obierz i też posiekaj (możesz użyć samej cebuli lub samego szczypiorku w takiej ilości jaka Ci odpowiada). Rybę i szczypiorek wymieszaj z serkiem. Dopraw do smaku pieprzem, uważaj z solą - wędzona ryba z natury jest słonawa, a i serek może okazać się z dodatkiem soli, zanim więc posolisz koniecznie spróbuj. Danie sprawdza się idealnie jako samodzielne danie oraz dodatek do świeżego chleba. Smacznego!
To ja jutro zrobię sobie na śniadanie taką wersję lux.
OdpowiedzUsuńPyszności!
I słusznie, bo naprawdę dobre :)
UsuńPotwierdzam. Pyszności i można dowolnie modyfikować. Rzodkiewka, pomidor, kukurydza, co kto lubi.
OdpowiedzUsuńRozpusta!
OdpowiedzUsuńŁosoś i makrela...naprawdę wersja de lux:)
Zaiste!
UsuńRany boskie, zaiste wypasiony wiejski serek. Jednak ja bym się bała chyba taką ilość kwasów omega 3 połknąć już na śniadanie. Nie mogę wyobrazić sobie makreli z łososiem razem..
OdpowiedzUsuńHm...
Oj tam, oj tam! Maja - samo zdrowie i naprawdę odchudza.
Usuń