Serek wiejski w wersji de lux


Dziś niezwykle łatwo, zdrowo i dietetycznie. Ale także smacznie i z lekką nutą luksusu, choć to zwykły serek wiejski (tak nielubiany przez Jamiego Oliviera).

Serek wiejski de lux
Składniki:
250 g serka wiejskiego
30 g wędzonego łososia
20 g wędzonej makreli
szczypior, czerwona cebula
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Z makreli wybierz dokładnie ości i rozdrobnij ją w palcach. Łososia pokrój na niewielkie kawałki. Szczypior umyj i posiekaj (dodaj do smaku, tyle ile lubisz), cebulę obierz i też posiekaj (możesz użyć samej cebuli lub samego szczypiorku w takiej ilości jaka Ci odpowiada). Rybę i szczypiorek wymieszaj z serkiem. Dopraw do smaku pieprzem, uważaj z solą - wędzona ryba z natury jest słonawa, a i serek może okazać się z dodatkiem soli, zanim więc posolisz koniecznie spróbuj. Danie sprawdza się idealnie jako samodzielne danie oraz dodatek do świeżego chleba. Smacznego!


Komentarze

  1. To ja jutro zrobię sobie na śniadanie taką wersję lux.
    Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  2. Potwierdzam. Pyszności i można dowolnie modyfikować. Rzodkiewka, pomidor, kukurydza, co kto lubi.

    OdpowiedzUsuń
  3. Rozpusta!
    Łosoś i makrela...naprawdę wersja de lux:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rany boskie, zaiste wypasiony wiejski serek. Jednak ja bym się bała chyba taką ilość kwasów omega 3 połknąć już na śniadanie. Nie mogę wyobrazić sobie makreli z łososiem razem..
    Hm...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tam, oj tam! Maja - samo zdrowie i naprawdę odchudza.

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty