Babeczki kokosowo-waniliowe

Babeczki kokosowo-waniliowe
Składniki:
75 g masła
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia

25 g wiórków kokosowych
40 g brązowego cukru waniliowego
200 ml mleka
1 jajo

Przygotowanie:
Rozpuść i ostudź masło. W dużej misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki: mąkę, wiórki, cukier i proszek do pieczenia. W mniejszej misce wymieszaj mleko z jajkiem i przestudzonym masłem. Następnie mokre składniki dodawaj stopniowo do suchych, delikatnie mieszając. Ciasto nie musi być idealne - jak zostanie kilka grudek tez wszystko się uda.

Ciasto nałóż do formy na muffiny i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 ⁰C. Wystudź na kratce, ale podawaj lekko ciepłe - takie są najsmaczniejsze.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty